Klasszikus receptek

Méteres kalács (28 szelet)
Tészta:
6 db tojás
390 g porcukor
15 g olaj
100 ml forró víz
340 g liszt
3 g sütőpor
30 g kakaópor
Krém:
500 ml tej
80 g puncspudig
200 g margarin
200 g porcukor
15 ml rumaroma
200 g étbevonó
Tészta:
6 db tojás
390 g porcukor
15 g olaj
100 ml forró víz
340 g liszt
3 g sütőpor
30 g kakaópor
Krém:
500 ml tej
80 g puncspudig
200 g margarin
200 g porcukor
15 ml rumaroma
200 g étbevonó

Mézes krémes (24 szelet)
Tészta:
180 g cukor
30 g margarin
2 db tojás
50 ml tej
3 g szódabikarbóna
40 g méz
450 g liszt
Krém:
500 ml tej
50 g liszt
250 g cukor
200 g margarin
12g vaníliáscukor
150 g baracklekvár
100 g étbevonó
Tészta:
180 g cukor
30 g margarin
2 db tojás
50 ml tej
3 g szódabikarbóna
40 g méz
450 g liszt
Krém:
500 ml tej
50 g liszt
250 g cukor
200 g margarin
12g vaníliáscukor
150 g baracklekvár
100 g étbevonó

Lajcsi szelet (24 szelet)
Tészta:
20 g kakaópor
40 g méz
2 db tojás
200 g cukor
50 g margarin
20 g szódabikarbóna
400 g liszt
Krém:
40 g puncspuding
200 ml tej
40 g vanília puding
200 ml tej
250 g margarin
250 g porcukor
Máz:
3 db tojás sárgája
150 g porcukor
Tészta:
20 g kakaópor
40 g méz
2 db tojás
200 g cukor
50 g margarin
20 g szódabikarbóna
400 g liszt
Krém:
40 g puncspuding
200 ml tej
40 g vanília puding
200 ml tej
250 g margarin
250 g porcukor
Máz:
3 db tojás sárgája
150 g porcukor

Sportszelet (40db)
Tészta:
750 g darált keksz
300 g porcukor
350 g margarin
400 ml tej
24 g vaníliáscukor
75 g kakaópor
30 ml rumaroma
100 g étbevonó
Tészta:
750 g darált keksz
300 g porcukor
350 g margarin
400 ml tej
24 g vaníliáscukor
75 g kakaópor
30 ml rumaroma
100 g étbevonó

Somlói Galuska (16 adag)
Tészta 1:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
Tészta 2:
2 tojás
60 g cukor
54 g liszt
6 g kakaó
Tészta 3:
2 tojás
60 g cukor
54 g liszt
6 g dió
Krém: + mazsola + darált dió
500 ml tej
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
100 g liszt
3 tojás
Csoki öntet:
500 ml tej
100 ml víz
150 g cukor
30 g kakaópor
2 tojás sárgája
25 g liszt
15 ml rumaroma
Tészta 1:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
Tészta 2:
2 tojás
60 g cukor
54 g liszt
6 g kakaó
Tészta 3:
2 tojás
60 g cukor
54 g liszt
6 g dió
Krém: + mazsola + darált dió
500 ml tej
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
100 g liszt
3 tojás
Csoki öntet:
500 ml tej
100 ml víz
150 g cukor
30 g kakaópor
2 tojás sárgája
25 g liszt
15 ml rumaroma

Arany galuska (8 adag)
Tészta:
250 g liszt
25 g margarin
25 g porcukor
10 g élesztő
2 g só
125 ml tej
1 db tojás sárgája
Sodó:
900 ml tej
280 g cukor
15 g vaníliáscukor
2 db tojás sárgája
50 g liszt
Tészta:
250 g liszt
25 g margarin
25 g porcukor
10 g élesztő
2 g só
125 ml tej
1 db tojás sárgája
Sodó:
900 ml tej
280 g cukor
15 g vaníliáscukor
2 db tojás sárgája
50 g liszt

Málnás sajttorta (8 adag)
Keksz:
560 g finom zabpehely
400 g liszt
300 g kristálycukor
500 g margarin
3 kk sütőpor
20 ml vanília aroma
Krém:
125 g mascarpone
100 ml tejszín
150 g natúr joghurt (1 pohár)
100 g kristálycukor
1 csipet citromsav (nagyon pici)
Öntet:
100 g málna (fagyasztott)
150 ml víz
14 g vanília puding
50 g kristálycukor
Keksz:
560 g finom zabpehely
400 g liszt
300 g kristálycukor
500 g margarin
3 kk sütőpor
20 ml vanília aroma
Krém:
125 g mascarpone
100 ml tejszín
150 g natúr joghurt (1 pohár)
100 g kristálycukor
1 csipet citromsav (nagyon pici)
Öntet:
100 g málna (fagyasztott)
150 ml víz
14 g vanília puding
50 g kristálycukor

Barack süti (30 db)
Tészta:
800 g liszt
12 g sütőpor
200 g margarin
15 g vaníliáscukor
2 db tojás
300 g porcukor
200 ml tej
Töltelék:
morzsa
200 g porcukor
200 g margarin
20 g kakaópor
100 g baracklekvár
30 ml rumaroma
Forgatáshoz:
500 g cukor
1 csepp színezék
Tészta:
800 g liszt
12 g sütőpor
200 g margarin
15 g vaníliáscukor
2 db tojás
300 g porcukor
200 ml tej
Töltelék:
morzsa
200 g porcukor
200 g margarin
20 g kakaópor
100 g baracklekvár
30 ml rumaroma
Forgatáshoz:
500 g cukor
1 csepp színezék

Lipcsei aranyérmes (24 szelet)
Tészta:
200 g liszt
80 g zsír
50 ml tej
100 g cukor
30 g kakaópor
6 g sütőpor
1 tojás
Krém:
500 ml tej
55 g liszt
50 g cukor
20 g vaníliáscukor
200 g margarin
200 g porcukor
Áztatás:
15 ml rumaroma
50 g cukor
27 db babapiskóta
Tészta:
200 g liszt
80 g zsír
50 ml tej
100 g cukor
30 g kakaópor
6 g sütőpor
1 tojás
Krém:
500 ml tej
55 g liszt
50 g cukor
20 g vaníliáscukor
200 g margarin
200 g porcukor
Áztatás:
15 ml rumaroma
50 g cukor
27 db babapiskóta

Mandula süti (100 db)
Tészta:
450 g liszt
300 g margarin
220 g porcukor
50 g dió
30 g kakaópor
Krém:
200 g margarin
200 g porcukor
20 g dió
50 ml mandula aroma
15 g vaníliáscukor
150 ml tej
50 g liszt
2 db tojás sárgája
Tészta:
450 g liszt
300 g margarin
220 g porcukor
50 g dió
30 g kakaópor
Krém:
200 g margarin
200 g porcukor
20 g dió
50 ml mandula aroma
15 g vaníliáscukor
150 ml tej
50 g liszt
2 db tojás sárgája

Diós kifli (120 db)
Tészta:
400 g liszt
180 g porcukor
1 db tojás sárgája
150 g dió
250 g margarin
90 g tejföl
3 g sütőpor
Tészta:
400 g liszt
180 g porcukor
1 db tojás sárgája
150 g dió
250 g margarin
90 g tejföl
3 g sütőpor

Zserbó (20 szelet)
Tészta:
500 g liszt
250 g margarin
5 g szódabikarbóna
1 tojás sárgája
65 g porcukor
175 g tejföl
10 g élesztő
50 ml tej
Töltelék:
150 g dió
150 g porcukor
200 g baracklekvár
Tészta:
500 g liszt
250 g margarin
5 g szódabikarbóna
1 tojás sárgája
65 g porcukor
175 g tejföl
10 g élesztő
50 ml tej
Töltelék:
150 g dió
150 g porcukor
200 g baracklekvár

Ischler / linzer
Tészta:
300 g liszt
200 g margarin
100 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 tojás sártája
1 pici citromhéj
Töltés:
150 g barack lekvár
Áthúzás:
150 g étbevonó
15 olja
Tészta:
300 g liszt
200 g margarin
100 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 tojás sártája
1 pici citromhéj
Töltés:
150 g barack lekvár
Áthúzás:
150 g étbevonó
15 olja

Sajtos rúd (2 kg)
Tészta:
300 ml főzőtejszín
600 g margarin
6 db tojás sárgája
40 g só
1000 g liszt
50 g trappista sajt
Tészta:
300 ml főzőtejszín
600 g margarin
6 db tojás sárgája
40 g só
1000 g liszt
50 g trappista sajt

Csoki torta (8 szelet)
Tészta:
4 db tojás
120 g cukor
12 g kakaópor
108 g liszt
Krém:
350 ml habtejszín
35 g kakaópor
100 g cukor
20 g párizsi krém
Párizsi krém:
500 ml cukor
500 g margarin
200 g kakaópor
350 ml tejszín
Tészta:
4 db tojás
120 g cukor
12 g kakaópor
108 g liszt
Krém:
350 ml habtejszín
35 g kakaópor
100 g cukor
20 g párizsi krém
Párizsi krém:
500 ml cukor
500 g margarin
200 g kakaópor
350 ml tejszín

Hatlapos (24 szelet)
Tészta:
100 ml tej
175 g tejföl
1 tojás
100 g zsír
500 g liszt
100 g porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
Krém:
200 g cukor
1000 ml tej
150 g liszt
50 g kakaópor
1 tk őrölt kávé
200 margarin
50 porcukor
Tészta:
100 ml tej
175 g tejföl
1 tojás
100 g zsír
500 g liszt
100 g porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
Krém:
200 g cukor
1000 ml tej
150 g liszt
50 g kakaópor
1 tk őrölt kávé
200 margarin
50 porcukor

Krémes (9 szelet)
Tészta:
krémeslap
Krém:
500 ml tej
60 g vanília puding
150 g cukor
2 tojás sárgája
500 ml habtejszín
Tészta:
krémeslap
Krém:
500 ml tej
60 g vanília puding
150 g cukor
2 tojás sárgája
500 ml habtejszín

Rákóczi túrós (12 szelet)
Tészta:
140 g zabpehely
10 g dió
75 g liszt
75 g barna cukor
125 g margarin
10 g sütőpor
1 kk vanília aroma
Töltelék:
250 g túró
1 tojás sárgája
50 g cukor
7 g mazsola
5 g vaníliás cukor
1 csipet citromhéj
Hab:
200 g tojás fehérje
200 g cukor
Tészta:
140 g zabpehely
10 g dió
75 g liszt
75 g barna cukor
125 g margarin
10 g sütőpor
1 kk vanília aroma
Töltelék:
250 g túró
1 tojás sárgája
50 g cukor
7 g mazsola
5 g vaníliás cukor
1 csipet citromhéj
Hab:
200 g tojás fehérje
200 g cukor

Eszterházy torta (8 szelet)
Tészta:
120 g tojás fehérje
120 g cukor
120 g dió
40 g liszt
40 g margarin
Krém:
250 ml tej
30 g vanília puding
75 g cukor
1 tojás sárgája
250 ml habtejszín
Dekorálás:
10 g fondant
5 g étbevonó
Tészta:
120 g tojás fehérje
120 g cukor
120 g dió
40 g liszt
40 g margarin
Krém:
250 ml tej
30 g vanília puding
75 g cukor
1 tojás sárgája
250 ml habtejszín
Dekorálás:
10 g fondant
5 g étbevonó

Fekete-erdő torta
(8 szelet)
Tészta:
3 tojás
108 g liszt
12 g kakaópor
120 g cukor
Krém:
500 ml tejszín
20 g kakaópor
350 g cukor
100 g meggy
25 g vanília puding
(8 szelet)
Tészta:
3 tojás
108 g liszt
12 g kakaópor
120 g cukor
Krém:
500 ml tejszín
20 g kakaópor
350 g cukor
100 g meggy
25 g vanília puding
Stoki Manufaktúra 2020. Minden jog fenntartva